/Cota de piata in crestere pentru TotalSoft pe segmentul solutiilor de tip ERP

Cota de piata in crestere pentru TotalSoft pe segmentul solutiilor de tip ERP

Cota de piaţă a TotalSoft, producătorul sistemului Charisma ERP, a crescut în acest an pe plan local până la 14%, în acelaşi timp compania clasându-se pe primul loc în topul furnizorilor de soluţii de tip ERP din România, conform studiului ‘ERP Romania 2011. Analysis and trends of the ERP software products and related services’ întocmit de firma de consultanţă Pierre Audoin Consultants /PAC/.
Rezultatele studiului arată o creştere a cotei de piaţă pentru TotalSoft la 14% în condiţiile unei stagnări a pieţei ERP în jurul valorii de 100 milioane euro.

Cu 22,45 milioane euro cifră de afaceri consolidată, înregistrată în 2010, din care peste 14 milioane euro obţinute din furnizarea de soluţii de tip ERP /Enterprise Resource Planning/ pe piaţa românească, TotalSoft şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă.
Estimările PAC prevăd o revenire a pieţei în 2012, când se aşteaptă o reactivare a proiectelor importante, oprite sau amânate în anii de vârf ai crizei economice, şi prin reluarea angajărilor de către marii jucători ai pieţei IT&C.

Un rol important îl va avea şi lansarea programului destinat IMM-urilor, de accesare a fondurilor europene în vederea implementării de soluţii ERP. Programul, lansat în această lună, se va încheia în martie 2012 şi beneficiază de un buget total de peste 65 milioane euro.

Charisma ERP are în portofoliu peste 700 de companii naţionale şi 60 de grupuri multinaţionale, companii a căror cifră de afaceri însumată depăşeşte 25% din PIB-ul României. Produsul este implementat în 13 ţări europene şi este singurul produs software B2B românesc implementat într-o piaţă occidentală, dar şi în Africa.

TotalSoft este prezentă pe piaţa soluţiilor software destinate domeniului medical de peste 15 ani, timp în care a implementat soluţiile sale în numeroase clinici medicale, laboratoare şi spitale atât din domeniul privat, cât şi din domeniul public, în ţări precum: România, Polonia, Cehia, Ungaria, Estonia sau SUA.
ERP reprezintă un software de bază de care o companie are nevoie pentru planificarea activităţii. Aceste aplicaţii gestionează procese, precum: planificarea producţiei, gestiunea achiziţiilor şi stocurilor, interacţiunea cu furnizorii, urmărirea relaţiilor cu clienţii şi a comenzilor, gestiunea financiară şi a resurselor umane.