/COSR – Ion Tiriac: Traim in ziua de azi numai prin exceptii

COSR – Ion Tiriac: Traim in ziua de azi numai prin exceptii

Ion Ţiriac, fostul preşedinte al COSR, aprecia că sportul românesc va reuşi să se menţină pe linia de plutire la JO 2012 de la Londra datorită excepţiilor.
Ţiriac, prezent la adunarea generală a COSR de la Izvorani, estima că sportivii români pot obţine mai mult de o medalie de aur, contrar opiniei recente a fostului secretar general COSR, Dan Popper.
”După părerea mea, încă există excepţii, noi trăim în ziua de azi numai prin excepţii. Nu am semănat nimic, nu avem nimic de cules. Numai excepţiile care există din când în când. Să sperăm toţi că nu are dreptate.

În primul rând trebuia să semene ministerul educaţiei, ministerul sănătăţii, ministerul muncii. Noi de acolo trebuie să culegem, din şcoli. Iar treaba cu centrele olimpice de juniori este înţeleasă greşit. Aceste centre trebuiau să ia juniorul făcut. Juniorul la 11-12-13 ani trebuie să ştie exact dacă fuge la 100 m, sare la înălţime sau joacă tenis. Noi nu avem cum să semănăm atât timp cât nu avem o relaţie cu organizaţiile statale centrale şi cu cele locale, dacă nu faci oaze, fie că-i tenis, atletism, gimnastică. Tineretul se duce pe internet pe alte treburi, nu mai este direcţionat direct la sport”, a declarat Ion Ţiriac.