/Cosmeticele BIO

Cosmeticele BIO

Cosmeticele BIO sunt noul trend global în materie de îngrijire personală fie că vorbim doar despre simple creme, fie că vorbim despre șampoane sau orice altfel de produs din această gamă. Produsele obișnuite conțin tot felul de substanțe nocive care îți pot afecta aspectul fizic odată cu trecerea timpului. Probabil ați tot auzit de parabeni, parfumuri sintetice, lanolină și multe alte zeci de subtanțe chimice care provoacă reacții alergice severe și care sunt ingrediente obișnuite folosite de către industria cosmetică.

Soluția pentru a scăpa de aceste riscuri sunt cosmeticele din gama BIO, care ne oferă certitudinea că avem de a face cu un produs de calitate, creat aproape în totalitate cu ajutorul ingredientelor naturale.

Întotdeauna trebuie să ne uităm pe cutie dacă există o certificare BIO sau ECO din partea unei instituții care se ocupă de controlul unor astfel de produse.

Chiar dacă cele două certificări de mai sus par a fi identice, adevărul este că există o diferență destul de mare între ele care ține de procentul ingredientelor vegetale. În cazul celor care sunt afișate ca fiind BIO regăsim un procent mai mare de sunstanțe provenite din plante.

Deși discutăm despre produse cosmetice naturale trebuie să fim conștienți că este nevoie și de conservanți pentru a păstra calitatea produselor.

Sunt foarte puține cosmetice care se pot fabrica fără conservanți, așadar ar fi bine să fim atenți la ceea ce scrie pe etichetă pentru a avea o siguranță mai mare că nu suntem păcăliți să cumpărăm ceva care este vândut ca fiind „fără conservanți” și dacă ne uităm mai bine să vedem o întreagă lista formată din aceste substanțe.

Cosmeticele BIO folosesc numai ingrediente vegetale care nu au fost supuse acțiunii pesticidelor sau a îngrășămintelor chimice. De asemenea, coloranții și parfumurile folosite trebuie să provină numai și numai din ingrediente naturale.

Dacă tot vorbim de produse BIO este bine să știm faptul că acestea sunt prietenoase cu mediul și folosesc numai materii prime biodegradabile pentru a reduce pe cât posibil poluarea.

„Natural” sau „BIO” nu înseamnă același lucru în lumea cosmeticelor. Diferența majoră este aceea că în cazul produselor BIO cel puțin 95% din plantele folosite trebui să fie BIO, pe când la un cosmetic natural există posibilitatea ca acestă să nu aibă în compoziție niciun astfel de ingredient sau chiar să conțină organisme modificate genetic.

Cei care au o problemă cu testarea unor astfel de cosmetice pe animale pot sta liniștiți pentru că producătorii ne asigură de faptul că unicii subiecți de testare sunt culturile celulare și voluntarii de ambele sexe.

În ceea ce privește prețul, trebuie spus faptul că nu există neapărat diferențe majore între produsele cosmetice obișnuite și cele BIO, chiar dacă opinia generală tinde să creadă faptul că în cazul celei de-a doua categorii avem de a face cu prețuri mult mai mari.

Calitatea unor astfel de cosmetice este mult mai ridicată și chiar dacă nu ne vine să credem, ele pot fi achiziționate la prețuri accesibile. Realitatea arată că am avea mai multe beneficii atât în ceea ce privește aspectul fizic, dar și în ceea ce privește costurile legate de întreținerea și înfrumusețarea corporală dacă vom trece în tabara cosmeticelor BIO. La o simpla cautare pe internet pentru cosmetica gasim mai multe saloane de infrumusetare care ofera aceste servicii la o calitate ridicata.

Oricine dorește să acorde o importanță mai mare îngrijirii personale poate că ar trebui să arunce un ochi și către acest segment al pieței care începe să prindă tot mai multe rădăcini până și în România. Pentru rezultate cat mai vizile, puteti apela cu incredere la serviciile unui salon profesional de infrumusetare.