/Corturi si puncte de prim ajutor puse la dispozitia bucurestenilor de PMB

Corturi si puncte de prim ajutor puse la dispozitia bucurestenilor de PMB

Primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat responsabililor din Primăria Municipiului Bucureşti, să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Potrivit PMB, Administraţia Spitalelor a amenajat în zone cu trafic pietonal intens şase corturi anticaniculă (la Universitate – facultatea de Arhitectura, la Cişmigiu – în faţa Prefecturii, la Piaţa Romană în dreptul staţiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herăstrău, la Piaţa 11 iunie, precum şi la Gara de Nord).


De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în cadrul complexului Grozăveşti, funcţionează două puncte de prim ajutor, unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale, apă şi aer condiţionat.
În toate aceste locaţii, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12,00-18,00, iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi va lucra în strânsă colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
În acelaşi timp, la solicitarea Primarului General, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru a asigura în locaţiile aflate în administrarea sa asistenţa medicală de prim ajutor. În acest sens, ALPAB a pus la dispoziţia cetăţenilor 12 puncte fixe de prim ajutor – trei corturi în Parcul Herăstrău, două în Parcul Tineretului şi câte unul în Parcul Cişmigiu, Parcul Izvor, Parcul Carol, Parcul Floreasca, Parcul Unirii, Parcul Circului şi Parcul Bordei.
Corturile vor fi dotate cu pat, apă potabilă, trusă medicală şi stativ pentru perfuzii. De asemenea, vor fi disponibile patru ambulanţe care vor acoperi zonele mai sus menţionate, pregătite să intervină ori de câte ori sunt solicitate.
”Pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infecţie, Sorin Oprescu a solicitat şi operatorilor de salubrizare ridicarea în regim de urgenţă a acumulărilor necontrolate de deşeuri de pe raza Bucureştiului. Totodată, operatorilor li s-a cerut să spele şi să stropească principalele artere şi bulevarde din Capitală la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic”, adaugă comunicatul PMB.