/Cornel Ciobanu, corespondent AGERPRES, premiat la Concursul pentru jurnalism de agentie Rador 2011

Cornel Ciobanu, corespondent AGERPRES, premiat la Concursul pentru jurnalism de agentie Rador 2011

Cornel Ciobanu, corespondent AGERPRES în Republica Moldova, a fost premiat la Concursul pentru jurnalism de agenţie Rador 2011, în cadrul galei de premiere desfăşurate, joi, la finalul celei de-a VI-a conferinţe internaţionale “Ziua Agenţiilor de Presă”, manifestare organizată de Rador, la sala Paris Rive Droite a Hotelului Novotel din Bucureşti.
Cornel Ciobanu a obţinut premiul Rador la categoria “Cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/internaţional” pentru corespondenţa “Republica Moldova, noi alegeri”.
De asemenea, lucrarea “România în date şi fapte”, realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a obţinut premiul la categoria “Cel mai bun documentar de agenţie”, iar Liliana Nicolae de la Radio România Actualităţi (RRA) – a obţinut premiul pentru “Cel mai bun reportaj radio bazat pe o ştire de agenţie”, pentru “Soarta autiştilor adulţi” (documentar pe baza unei ştiri AGERPRES).


Totodată, la categoria “Cea mai bună depeşă de agenţie” premiul a revenit lui Ovidiu Vanghele (Mediafax) – “Dinel Staicu a devenit Dinel Nuţu”.
La categoria “Cea mai bună acoperire a unui eveniment” câştigătoarea a fost agenţia Newsin – Incendiul de la Maternitatea Giuleşti, august 2010
La “Cel mai bun feature de agenţie” – Adrian Ilie şi Ştefan Pană (Newsin), “Convenţia câştigată de Boc pe coloana sonoră a lui Blaga”.
La categoria “Cel mai bun interviu de agenţie” – Andrei Mazurchevici (Mediafax) – “Mihai Slabu: Viaţa de sportiv m-a făcut să-mi pierd familia”.
Nominalizările au fost alese din cele peste 50 de lucrări valoroase înscrise în concurs de jurnaliştii de la agenţiile Agerpres, Mediafax, Newsin, de la posturile de radio Trinitas şi Radio România Actualităţi (RRA), de la ziarele Lumina şi Prosport, ca şi de la studenţii Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Litere a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.