/(Corespondenta) Procesul pentru moartea asistentei romance ucise la metrou va incepe la 19 mai

(Corespondenta) Procesul pentru moartea asistentei romance ucise la metrou va incepe la 19 mai

Tribunalul Penal din Roma a fixat prima audiere în procesul Maricicăi Hăhăianu, asistenta româncă ucisă la metrou. Prima audiere a singurului acuzat, Alessio Burtone, a fost fixată pentru 19 mai, a confirmat pentru Agerpres avocatul Fabrizio Gallo.
Maricica şi Alessio au avut o altercaţie în staţia de metrou Anagnina din Roma, în ziua de 8 octombrie 2010. Discuţia s-a încheiat cu un pumn pe care femeia l-a primi în faţă. În urma loviturii, aceasta s-a prăbuşit la pământ. Întreaga scenă a fost înregistrată de camerele de luat vederi cu circuit închis de la metrou.

Autorul agresiunii a fugit, în timp ce victima a primit ajutor câteva minute mai târziu. Românca a intrat în comă ireversibilă, iar medicii de la spitalul Policlinico Casilino din Roma au decis să întrerupă aparatele o săptămână mai târziu. Agresorul a fost oprit de un trecător care a văzut întreaga scenă.
După decesul Maricicăi, Burtone a fost condus în închisoarea Regina Coeli. Din 18 octombrie 2010 el se află într-o celulă de maximă siguranţă. Avocatul italianului, Fabrizio Gallo, a încercat în repetate rânduri să obţină permisiunea magistraţilor ca clientul său să poată aştepta procesul în arest la domiciliu. Motivul invocat a fost diminuarea responsabilităţii pentru moartea femeii în cazul unui malpraxis. Consultanţii solicitaţi de Procuratura din Roma au exclus însă responsabilitatea medicilor. “Nicio intervenţie chirurgicală nu ar fi putut să salveze viaţa victimei”, sunt concluziile experţilor.
Din acest motiv, Alessio Burtone va rămâne în închisoare. “Experţii contactaţi de noi afirmă contrariul. Ţinând cont de cele două versiuni diferite, am decis să solicităm desfăşurarea procesului în varianta scurtă”, a declarat pentru Agerpres avocatul Fabrizio Gallo.
Potrivit Codului Penal italian, varianta scurtă prevede o reducere a pedepsei cu o treime dacă acuzatul va fi găsit vinovat.