/Cordoba: In sase luni, Crucea Rosie a ajutat 230 de imigranti, in majoritate romi romani si minori

Cordoba: In sase luni, Crucea Rosie a ajutat 230 de imigranti, in majoritate romi romani si minori

În primul semestru al anului, Crucea Roşie spaniolă a acordat ajutor social pentru circa 230 de persoane, în majoritate romi români şi minori, din 18 aşezări pentru imigranţi amplasate în diverse zone din Córdoba (capitala provinciei Andalucia, în sudul Spaniei – n.red.), informează sâmbătă Europa Press.
Surse ale instituţiei umanitare au precizat pentru Europa Press că, în primele şase luni ale anului 2011, au avut loc 39 de deplasări la 18 tabere de imigranţi, ‘în marea lor majoritate cetăţeni români de etnie romă, între care foarte mulţi minori’.


La nivelul întregii provincii, în perioada ianuarie – iunie, voluntarii Crucii Roşii au realizat 56 de deplasări la 22 de tabere diferite. Per total, Crucea Roşie spaniolă a asistat în primul semestru al anului 296 de persoane în diverse tabere din întreaga provincie, dintre care 168 de bărbaţi şi 128 de femei.
Europa Press scrie că 90% dintre locuitorii acestor aşezări sunt cetăţeni români de etnie romă, restul fiind marocani, lituanieni, dar şi cetăţeni ai altor ţări. Dat fiind faptul că predomină cetăţenii români, reprezentanţii Crucii Roşii se deplasează întotdeauna în taberele de imigranţi însoţiţi de un mediator intercultural de naţionalitate română. Crucea Roşie spaniolă mai precizează că un sfert din numărul total al persoanelor cărora li s-a acordat asistenţă este format din minori.
În cadrul acestui proiect, finanţat de Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Crucea Roşie a oferit asistenţă socio-sanitară imigranţilor, a distribuit material de urgenţă, precum corturi, saci de dormit, kituri de igienă, produse pentru mame şi bebeluşi, saci de gunoi, lanterne şi recipiente pentru apă. În plus, voluntarii au mai distribuit alimente precum paste, făină şi lapte praf.