/Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiaza de echipa mobila de recuperare

Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiaza de echipa mobila de recuperare

Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ”Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale de sprijin al copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile lor familii” implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.
Echipa mobilă compusă din kinetoterapeut, logoped, psihopedagog, psiholog şi asistent social desfăşoară activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, aflaţi în propriile familii, contribuind în acest fel la integrarea socială a copiilor.


Serviciile oferite sunt kineto-terapie, logopedie, acordarea de suport psihologic, asistenţă socială, activităţi educaţionale pentru copil (dezvoltarea de abilităţi cognitive, capacitatea de învăţare, socializare).
Pentru desfăşurarea activităţilor de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, echipa mobilă este dotată cu un autoturism special echipat, echipamente medicale şi de recuperare psiho-motorie a copilului cu dizabilităţi (echipamente kinetoterapie, logopedie, materiale de stimulare cognitivă şi pluri-senzorială, teste psihologice).
Potrivit unui comunicat al DGASPC transmis, miercuri, AGERPRES, în prezent, în sectorul 6, sunt 864 de copii cu handicap, dintre care un număr de 83 sunt nedeplasabili, copii pentru care se impune intervenţia specializată, la domiciliu, în vederea recuperării şi reintegrării lor în societate.
Totodată, adaugă sursa citată, pe parcursul acestui an DGASPC Sector 6 va incude toţi cei 83 de copii în programul de recuperare al echipei mobile.
Proiectul ”Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale de sprijin al copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile lor familii” a fost iniţiat de Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale prin DGPC Sector 6, finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European şi este implementat în sectorul 6, în baza unei Convenţii de colaborare.