/Copii de 5 ani tratati de anorexie in Regatul Unit

Copii de 5 ani tratati de anorexie in Regatul Unit

O sută de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 7 ani au fost trataţi de anorexie în cursul ultimilor trei ani în Regatul Unit, potrivit cifrelor oficiale publicate luni, informează AFP.
Aproximativ 2.000 de copii cu vârste de 5 până la 15 ani au fost trataţi pentru tulburări alimentare. Din aceştia, aproape 600 aveau sub 13 ani, 98 aveau între 5 şi 7 ani, iar 99, 8 – 9 ani, conform cifrelor furnizate de 35 de spitale publice britanice.

Circa 1.500 de adolescenţi de 13 – 15 ani au fost, de asemenea, trataţi de anorexie.

Fenomenul ar putea fi subestimat deoarece unele unităţi medicale au refuzat să publice datele.

În cursul acestui an, experţii au recomandat acţiuni rapide de prevenire a tulburărilor alimentare la copii.

Aproximativ trei copii din 100.000 care au sub 13 ani suferă de tulburări alimentare în Regatul Unit şi în Irlanda, potrivit unui studiu publicat în aprilie 2011 de Institutul pentru sănătatea copiilor din cadrul Universităţii UCL din Londra.

Potrivit lui Susan Ringwood, directoarea generală a organizaţiei britanice B-eat de luptă împotriva tulburărilor alimentare, copiii ‘interiorizează’ imaginile publicate în revistele pentru adulţi.

‘Genetica joacă un rol important (în anorexie), dar în ultimul deceniu, presiunile culturale şi imaginea corpului par să influenţeze mai mult copiii’, a afirmat Susan Ringwood, citată de Sunday Telegraph.

În paralel cu aceste probleme de anorexie, Marea Britanie are cea mai mare rată de obezitate din Europa, 24,5% din populaţia adultă fiind considerată obeză, potrivit unei anchete efectuate în 2010 de Uniunea Europeană şi Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).