/Consultatii oftalmologice gratuite pentru locuitorii cu venituri reduse din sectorul 1

Consultatii oftalmologice gratuite pentru locuitorii cu venituri reduse din sectorul 1

Persoanele cu venituri reduse din sectorul 1 beneficiază de consultaţii oftalmologice gratuite la Complexul Multifuncţional ”Caraiman”, în fiecare miercuri şi vineri, informează un comunicat al Primăriei sector 1 transmis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, serviciile medicale oferite de specialiştii centrului sunt variate: măsurarea acuităţii vizuale cu şi fără corecţie, test cu fluoresceină, test Schimer, autorefractonomie, biomicroscopie, examen de fund de ochi, examen biomicroscopic al polului anterior, gomioscopie etc.
”Complexul Medical “Caraiman” este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate”, declară primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, în comunicatul citat.


De consultaţiile oftalmologice gratuite pot beneficia numai cetăţenii cu domiciliul legal în sectorul 1: persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane instituţionalizate, copii şi tineri până la 26 de ani provenind din familii cu risc crescut de marginalizare socială, beneficiari de ajutor social, şomeri, alte cazuri sociale aflate în evidenţa serviciilor de specialitate.
Prin Complexul Multifuncţional ”Caraiman” administraţia locală oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin etc.
Pentru a beneficia de întregul pachet de servicii medicale este necesară întocmirea unui dosar care să cuprindă copie după actul de identitate, copie după certificatul de handicap, copie după talonul de pensie sau şomaj, adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 care atestă calitatea de beneficiar de venit minim garantat/persoană instituţionalizată, adeverinţă de elev/student pe anul în curs, declaraţie pe propria răspundere din care rezultă că persoana nu realizează venituri.
Pentru informaţii suplimentare şi programări, persoanele interesate pot suna la nr. de tel: 021.2244073/ 021.2244028 sau se pot prezenta la sediul Centrului, în fiecare zi de luni până vineri între orele 08.00-19.00.