/Consultatie gratuita stomatologica pentru bucurestenii varstnici

Consultatie gratuita stomatologica pentru bucurestenii varstnici

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, invită persoanele de vârsta a treia să beneficieze de o consultaţie gratuită stomatologică oferită lor cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale.
Potrivit unui comunicat al PMB remis joi AGERPRES, pentru a putea beneficia de această consultaţie gratuită în data de 12 septembrie între orele 8,00 -17,00 persoanele din categoria de vârstă menţionată pot apela numărul 0.800.812.218 (apel gratuit în reţelele Orange, Vodafone şi Romtelecom) pentru a fi programate la unul dintre cele două cabinete stomatologice puse la dispoziţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Regina Maria (în incinta Policlinicii sociale, Str. Dristor nr. 81-88, sector 3) şi cu Asociaţia ‘Sf. Alexie’ (în incinta Complexului de servicii socio-medicale, Şos. Berceni nr. 12, sector 4).


Programările la unul dintre cele două cabinete se vor face ţinând cont de proximitatea acestora faţă de domiciliul solicitantului.
La data de 12 septembrie 2008 s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua mondială a igienei orale, un demers iniţiat în 2007 de FDI (Federaţia Dentară Internaţionala) şi ADA (Asociaţia Dentară Americană) cu ocazia Adunării Generale a FDI, la care au participat peste un milion de medici dentişti din toate colţurile lumii.
Data amintită nu s-a stabilit la întâmplare, ci în amintirea fondatorului Federaţiei Dentare Internaţionale, dr. Charles Godon, care s-a născut la data de 12 septembrie 1854. Tot la această dată, dar în anul 1978 a avut loc la Alma Ata, Kazahstan, prima conferinţă internaţională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, eveniment care se sărbătoreşte cu prilejul Zilei Mondiale a Igienei Orale.