/Consulatul General al Romaniei la Szeged: 14 romani decedati pe Austostrada M43, in Ungaria, intr-un accident grav

Consulatul General al Romaniei la Szeged: 14 romani decedati pe Austostrada M43, in Ungaria, intr-un accident grav

Un număr de 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani, au decedat într-un accident grav de circulaţie produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1,00, pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, în urma impactului între un TIR înmatriculat în România şi un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia, a declarat pentru AGERPRES Răzvan Ciolca, consul la Consulatul General al României de la Szeged.
De asemenea, un al 15-lea pasager al microbuzului se află în stare foarte gravă internat la Spitalul Universitar din Szeged, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.


“Din datele preliminare consemnate de poliţiştii maghiari, rezultă că şoferul TIR-ului românesc a adormit la volan, a rupt parapeţii despărţitori ai sensurilor şi a lovit în plin microbuzul care se deplasa regulamentar”, a menţionat sursa citată.
El a arătat că şoferul TIR-ului a fost stabilizat de medici la spitalul menţionat, iar soţia lui se află cu el şi luni dimineaţă urmează să dea declaraţie poliţiştilor. Totodată, va da declaraţii şi şoferul unui al doilea TIR românesc, de la aceeaşi companie de transport, care circula în spatele colegului său.
“Microbuzul se afla într-o stare jalnică, eu nu am putut verifica nici măcar numerele de înmatriculare, însă pompierii maghiari au spus că avea număr de Spania, iar biletele pasagerilor erau de Spania-România”, a spus consulul Răzvan Ciolca, arătând că s-a deplasat la faţa locului la circa o jumătate de oră după producerea accidentului, când victimele încă nu fuseseră descarcerate.
“Am preluat datele din actele de identitate şi am anunţat responsabilii Ministerului de Interne de la Bucureşti, care urmează să anunţe familiile. Suntem în contact cu Clinica Spitalului Universitar în legătură cu starea pasagerului aflat internat”, a mai spus consulul.
Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, autotrenul românesc implicat în accident plecase din Arad şi avea ca destinaţie Budapesta. Purtătorul de cuvânt al MAE a precizat că nu poate comunica numele companiei căreia îi aparţine autotrenul respectiv.