/Constanta: Victimele gravului accident rutier de pe DN 22 sunt in afara oricarui pericol

Constanta: Victimele gravului accident rutier de pe DN 22 sunt in afara oricarui pericol

Cele şapte persoane rănite în gravul accident rutier petrecut duminică, 17 aprilie, pe DN 22 Constanţa – Tulcea, sunt în afara oricărui pericol, iar patru dintre ele vor fi transferate, miercuri, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) la Spitalul Floreasca din Bucureşti, la cererea aparţinătorilor.
Referitor la cei patru pacienţi, trei adulţi şi un copil, managerul SCJU Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a menţionat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi la spitalul judeţean li se puteau oferi toate îngrijrile medicale necesare, ”mai puţin pe chirurgie plastică”.
”Vor fi duşi la Floreasca, pentru că asta este procedura, de acolo urmând să fie redistribuiţi în funcţie de afecţiunile pe care le are fiecare”, a afirmat dr. Dan Căpăţână.


Medicul a spus că toţi pacienţii sunt detubaţi şi că ”nu există niciun fel de motive care să inducă faptul că ar fi în pericol, rămânând, bineînţeles, cu sechele, iar femeia a pierdut sarcina”.
Patru dintre cele şapte persoane rănite în accidentul rutier au fost în stare critică, medicii fiind iniţial rezervaţi cu privire la prognostic, în stare gravă aflându-se şi o fetiţă în vârstă de 7 ani.
O femeie de 56 de ani a murit, iar alte şapte persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut duminică pe DN 22 Constanţa – Tulcea în zona Săcele, după ce două autoturisme, o Skoda şi o Toyota, au intrat în coliziune frontală.