/Constanta: Turisti prinsi cu droguri in statiunea Mamaia

Constanta: Turisti prinsi cu droguri in statiunea Mamaia

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, aflaţi în staţiunea Mamaia în minivacanţa de 1 Mai, au fost depistaţi cu droguri asupra lor în timpul unei acţiuni derulate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa.
Tinerii sunt din Bucureşti, Brăila şi judeţul Argeş şi au fost prinşi de poliţişti în zona din nordul staţiunii Mamaia, unde s-a desfăşurat un concert rock pe plajă, ei fiind în prezent cercetaţi penal în stare de libertate pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Pădurariu, a menţionat, sâmbătă, printr-un comunicat remis presei, că turiştii deţineau fiecare între 0,5 şi două grame de canabis sau haşiş.
Potrivit reprezentantului IPJ, în aceeaşi zonă a fost depistat un punct mobil de vânzare a produselor etnobotanice, de unde au fost confiscate 78 de pliculeţe cu astfel de substanţe.
Ancheta în acest caz este continuată de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, aceştia verificând dacă punctul volant respectiv avea autorizaţiile necesare. Totodată, sunt aşteptate rezultatele analizelor de laborator pentru stabilirea cu exactitate a substanţelor existente în pliculeţele comercializate.
Acţiunea organizată de BCCO, împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, s-a desfăşurat şi în staţiunile Costineşti şi Vama Veche.