/Constanta: Trupul unui pescar disparut in Lacul Tasaul, cautat in zadar

Constanta: Trupul unui pescar disparut in Lacul Tasaul, cautat in zadar

Trupul unui pescar care a dispărut în apele Lacului Taşaul, lângă Năvodari, după ce barca în care acesta se afla s-a răsturnat, a fost căutat în zadar, duminică, de militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea şi de câţiva localnici din zonă.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Gelu Manolescu, a informat, printr-un comunicat remis presei, că persoana dispărută este un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Niculiţel, judeţul Tulcea, cercetările în acest caz vizând şi împrejurările în care s-a produs incidentul.


Potrivit reprezentantului IPJ, sâmbătă în jurul orei 16.00, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţă 112 că o barcă de pe Lacul Taşaul, în care erau două persoane, s-a răsturnat din cauza vântului puternic.
Cel de al doilea pescar, un constănţean din localitatea Ostrov, în vârstă de 31 de ani, a fost salvat din apă de către angajaţii unei societăţi comerciale şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare.
”În cauză au fost sesizaţi şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa în vederea stabilirii eventualelor raporturi de serviciu dintre cei doi pescari şi unitatea comercială”, a menţionat Manolescu.