/Constanta: Sapte din zece apeluri la 112 sunt false

Constanta: Sapte din zece apeluri la 112 sunt false

Aproape 75% din cele peste 163.000 de apeluri primite la numărul unic de urgenţă 112, în judeţul Constanţa, în al doilea trimestru al anului în curs, au fost false, în majoritatea cazurilor folosindu-se cartele telefonice tip pre-pay.
Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Special (STS), col. Adrian Fulea, a informat, joi, printr-un comunicat remis presei, că majoritatea apelurilor au fost transferate la Ambulanţă (56,68%), 31,65% la Poliţie, 11,4% la Pompieri – SMURD şi 0,27% la Jandarmerie.


”Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, a precizat reprezentantul STS.
Potrivit acestuia, autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi, la numărul respectiv sunându-se doar atunci când este cu adevărat o urgenţă.
Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil, în România şi întreaga Uniune Europeană.