/Constanta: Politistul ranit grav intr-un accident de motocicleta, supus unei noi interventii chirurgicale in Israel

Constanta: Politistul ranit grav intr-un accident de motocicleta, supus unei noi interventii chirurgicale in Israel

Poliţistul brăilean care a fost rănit grav în luna iulie, în timpul unei misiuni pe litoral, când urmărea cu motocicleta un autovehicul, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, luni, la o clinică din Israel, perioada de recuperare medicală a acestuia prelungindu-se, a declarat, la Constanţa, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere Române, comisar şef Lucian Diniţă.


”Poliţistul de la Brăila a fost operat din nou azi (luni – n.r.), la mâini. (…) Perioada de recuperare va fi mai lungă, dar important este că specialiştii din Israel au precizat că îi vor da drumul din spital doar când ei au certitudinea că poate să meargă şi că e recuperat în proporţie de 75%, urmând ca perioada următoare de recuperare să o facă în România”, a precizat Diniţă.
Referitor la ancheta cu privire la împrejurările producerii accidentul rutier, comisarul şef Lucian Diniţă a spus că victima este încă în stare de şoc şi că nu-şi aduce aminte decât de momentul când a urcat pe motocicletă, de lumini multe, de lumea care era deasupra sa şi de zgomotul de elicopter.
”Probabil, când va fi recuperat şi psihic va putea pune cap la cap secvenţele. Dar ce vă pot spune în momentul de faţă este că nu-şi aduce aminte decât de momentul în care a urcat pe motocicletă. Între partea de motocicletă şi partea de lumini, multă lume şi zgomot de elicopter nu ştie nimic”, a afirmat reprezentantul Poliţiei Române.
Potrivit acestuia, până în prezent nu există niciun martor care să poată spune ceva sigur cu privire la producerea accidentului rutier, iar referitor la maşina de Satu Mare condusă de Beniamin Ţânţaş şi care ar fi fost urmărită de agentul de poliţie, comisarul şef Diniţă a spus că cercetarea criminalistică ”nu a confirmat atingerea motocicletei” de către autoturismul respectiv.
”În mod normal, când începi să urmăreşti o maşină, trebuie să raportezi că pleci în urmărire. Or, dacă chestia asta nu există, atunci despre ce discutăm? Pe cine urmărea? (…) La locul accidentului s-a oprit multă lume, dar nimeni nu a fost în stare să spună ceva concret”, a afirmat şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere Române.
La jumătatea lunii iulie, un poliţist care urmărea cu motocicleta un conducător auto a fost rănit grav, pe DN22C, între localităţile Medgidia şi Castelu, după ce într-o curbă a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar.
Pentru ca poliţistul să poată fi supus intervenţiilor chirugicale de care avea nevoie, colegii de serviciu ai acestuia s-au mobilizat şi au putut strânge o parte din banii pentru spitalizarea în străinătate.