/Constanta: Pasageri raniti in urma unor incidente in care au fost implicate doua autobuze ale RATC

Constanta: Pasageri raniti in urma unor incidente in care au fost implicate doua autobuze ale RATC

Şase pasageri şi o controloare a Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa au ajuns la spitalul judeţean, în urma a două incidente petrecute marţi, când şoferii a două autobuze ale RATC au frânat brusc pentru a evita producerea unor accidente rutiere.
Şeful Corpului de Control din cadrul RATC Constanţa, Cornel Marin, a declarat, pentru AGERPRES, că din primele investigaţii medicale efectuate a reieşit că două dintre victimele transportate cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) au suferit luxaţie la mână şi, respectiv, fractură la umăr.


Potrivit reprezentantului RATC, cele două incidente s-au petrecut pe bulevardele Alexandru Lăpuşneanu şi Ferdinand, şoferii regiei frânând brusc mijloacele de transport în comun pentru a nu intra în autovehiculele din faţă care, la rândul lor, au efectuat diferite manevre bruşte.
Seria incidentelor în care au fost implicate autobuze ale RATC a continuat, marţi dimineaţă, un al treilea mijloc de transport în comun fiind implicat într-o tamponare.
În timp ce autobuzul respectiv era oprit într-o staţie RATC de pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar în spatele lui staţionase un autoturism de mici dimensiuni, în maşină a intrat un TIR.
”Şoferului TIR-ului a spus că nu a văzut maşina din spatele autobuzului şi a intrat în ea, autovehiculul intrând apoi în autobuz. Şoferiţa autoturismului s-a ales mai mult cu sperietura”, a afirmat reprezentantul RATC.
În toate cele trei cazuri au fost demarate cercetări de către lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa.