/Constanta: Heliportul Regiei Judetene de Apa, inclus in proiectul Black Sea Rotational Force – 2011

Constanta: Heliportul Regiei Judetene de Apa, inclus in proiectul Black Sea Rotational Force – 2011

Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale – Flotila 86 Aeriană şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru asigurarea evacuării medicale aeriene în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force-2011/BSRF-11, care se va desfăşura la Babadag, iar marţi pe heliportul regiei au avut loc primele antrenamente.
Protocolul încheiat este valabil până la jumătatea lunii septembrie a acestui an.


Purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că zborurile de antrenament şi recunoaştere făcute de pe heliport au avut drept scop pregătirea optimă a piloţilor, exerciţiile desfăşurându-se pe parcursul mai multor ore în care elicopterele au zburat pe traseul Babadag – RAJA Constanţa, tur şi retur.
”Obiectivul protocolului urmăreşte realizarea serviciului de evacuare medicală, pentru salvarea vieţii şi integrităţii corporale a personalului forţelor armate participante la exerciţiul BSRF-11, din România, Statele Unite, Ucraina, Republica Macedonia şi Azerbaijan, pe timpul desfăşurării activităţilor militare sau în situaţii de urgenţă, pe teritoriul naţional în poligonul Babadag. (…) RAJA Constanţa pune la dispoziţia Flotilei 86 Aeriană terenul de aterizare – heliportul din curtea sediului central, precum şi o echipă formată din două persoane pentru intervenţie, în cazul în care pot apărea anumite probleme”, a menţionat Irina Oprea.
Potrivit acesteia, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au obligaţia să asigure resursele materiale şi umane necesare transferului pacientului de la aeronavă la spital.