/Constanta: Batrana cu grave escare de la Baneasa, transferata inutil in judetul Vaslui, a murit la Spitalul Judetean

Constanta: Batrana cu grave escare de la Baneasa, transferata inutil in judetul Vaslui, a murit la Spitalul Judetean

Pacienta în vârstă de 67 de ani cu grave escare spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit în urma unui stop cardio-respirator.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că bătrâna fusese mutată de la Secţia Chirurgie Plastică la Secţia de Terapie Intensivă a SCJU, în urma înrăutăţirii stării ei de sănătate, şi a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a suferit un stop cardio-respirator care nu ar avea legătură cu escarele de pe corpul acesteia.


”Măsurile de resuscitare şi echilibrare luate de cadrele medicale au fost zadarnice”, a menţionat directorul medical al SCJU, dr. Cătălin Grasa.
La începutul lunii aprilie, bătrâna a fost transferată de la Băneasa, împreună cu mai mulţi pacienţi cu boli psihice cronice, la un spital din judeţul Vaslui, unitate unde nu a fost însă primită, medicii vasluieni susţinând că aceasta nu suferea de boli neurologice.
Femeia a fost iarăşi adusă în judeţul Constanţa şi internată la Spitalul Judeţean, fiul acesteia refuzând să-şi îngrijească mama la domiciliu pentru că nu are posibilităţi materiale.
Bătrâna a fost internată în urmă cu aproape 3 ani la Centrul de sănătate Băneasa, după ce suferise un accident vascular cerebral, ea având mai multe probleme medicale, printre care şi diabet.
Cazul femeii a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după ce s-a aflat despre grava stare de sănătate a acesteia, atunci când s-a dispus transferarea pacienţilor la alte spitale din ţară odată cu desfiinţarea Centrului de sănătate Băneasa.
Conform directorului DSP Constanţa, medicii de la Băneasa ”au lăsat pacienta în aceeaşi poziţie, fără a fi mişcată, până când aceasta a ajuns cu escare cât un crater”.