/Conservatorii ieseni au lansat campania impotriva etnobotanicelor

Conservatorii ieseni au lansat campania impotriva etnobotanicelor

Reprezentanţii filialei ieşene a Partidului Conservator au lansat, duminică, proiectul naţional “Luna mai, luna de lupta împotriva etnobotanicelor”, care are sloganul “Nu toate frunzele sunt bune! STOP Etnobotanicelor!”.
Liderul PC Iaşi, Vasile Şalaru, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că această campanie constă în strângerea de semnături, prin amplasarea de corturi în intersecţiile intens circulate, cât şi demararea unei campanii de tip “door to door” pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la pericolul reprezentat de consumul substanţelor halucinogene.
“Am fost iniţiatorul primei legi adoptate de Camera Deputaţilor privind interzicerea drogurilor uşoare. Fac apel, în calitate de parlamentar de Iaşi, către toţi cetăţenii de a ni se alătura şi de a lupta pentru eradicarea acestui flagel care a contaminat o parte a tinerei generaţii’, a declarat deputatul Tudor Ciuhodaru, vicepreşedinte al PC.


Preşedintele filialei judeţene a PC, Vasile Şalaru, afirmă că această campanie a fost lansată întrucât studiile de specialitate arată că judeţul Iaşi se află în topul consumului de etnobotanice, cu un procent de 19,9% din totalul elevilor de clasa a XII-a, depăşind chiar şi Bucureştiul care a înregistrat un procentaj de 13,7%.