/Congres de specialitate: Fizica cuantica ofera posibilitatea de validare stiintifica pentru medicina alternativa si complementara

Congres de specialitate: Fizica cuantica ofera posibilitatea de validare stiintifica pentru medicina alternativa si complementara

Capacitatea apei magnetice de creştere a efectelor remediilor naturale, electrosmogul ca pericol pentru sănătate, tratarea afecţiunilor tumorale cutanate şi infecţiilor virale umane cu preparate din ţesuturile insectelor au fost câteva dintre temele abordate în cadrul celui de-al doilea Congres Naţional de Medicină Integrativă cu participare internaţională, care se desfăşoară în perioada 2-5 noiembrie la Bucureşti.
În cadrul evenimentului au fost trecute în revistă efectele antiproliferative produse de apa sărăcită în deuteriu, s-a vorbit despre homeopatia şi fizica cuantică, despre tendinţe în tehnologia minigeneratoare de câmp electromagnetic.
Alte teme importante care au fost abordate s-au referit la importanţa evaluării holistice în prevenirea precoce a bolii Parkinson şi la capacitatea apei magnetice de creştere a efectelor remediilor naturale.


Vorbitorii au subliniat faptul că medicina integrativă presupune utilizarea, alături de medicina convenţională, şi a medicinei alternative şi complementare. Totodată, au spus ei, evoluţia fizicii cuantice şi a ştiinţelor neurocognitive oferă posibilitatea validării ştiinţifice pentru medicina alternativă şi complementară, condiţie esenţială cerută de medicina modernă.
În opinia prof. dr. Dumitru Constantin, preşedintele Societăţii Române de Acupunctură, necesitatea medicinii integrative rezultă din adresabilitatea diferită a fiecăreia dintre ramurile sale componente.
“În timp ce medicina clasică se adresează prevalent corpului fizic şi substratului biochimic şi fiziologic, medicina alternativă are în vedere şi dimensiunile spirituală, emoţională şi mentală. Abordarea tuturor dimensiunilor componente şi funcţionale ale fiinţei umane constituie dezideratul adevăratei medicini a omului actual, dar îndeosebi a celui viitor”, este de părere Corneliu Moldovan, director general al Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă ”Prof. dr. Florin Brătilă”.
Fizicianul Ioan Mamulas consideră că foarte importantă este sublinierea rolului informaţional al biocâmpului în existenţa organismului viu. Acesta se îndeplineşte atât pe plan intern prin aceea că în biocâmp se află tiparul după care se constituie şi funcţionează organismul, cât şi în plan extern prin propagarea biocâmpului realizându-se modalităţi exotice de biocomunicare şi relaţionare cu mediul înconjurător, a explicat el.
În perioada 2-5 noiembrie, se desfăşoară al II-lea Congres Naţional cu Participare Internaţională de Medicină Integrativă, al XXII-lea Congres Naţional de Acupunctură şi al XXVI-lea Congres Naţional de Homeopatie cu tema ” Medicina informaţională, un concept holistic actual”, în cadrul cărora vor fi prezentate 90 de lucrări abordând tematică din domeniul medicinei complementare, dar şi al celei alopate, a declarat dr. Corneliu Moldovan.
Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă “Prof. Dr. Florin Brătilă” este o unitate medicală complexă, de diagnostic, terapie, învăţământ şi cercetare în domeniul medicinei complementare, fiind singura în Europa de Est şi posibil al şaselea centru de profil din Europa (după cele din Germania, Franţa, Anglia, Belgia, Danemarca).
La congres participă specialişti internaţionali în medicină integrativă din România, Italia, India şi Anglia.