/Conducerea fermei germane acuzate de declansarea epidemiei de E.coli sustine ca nu intelege acuzatiile

Conducerea fermei germane acuzate de declansarea epidemiei de E.coli sustine ca nu intelege acuzatiile

Şeful unei ferme din Germania care este anchetată pentru posibila declanşare a epidemiei de E.coli a declarat luni că nu poate înţelege acuzaţiile conform cărora germenii de fasole pe care îi cultivă ar fi responsabili pentru apariţia infecţiei, relatează AP.

Klaus Verbeck, director al ‘Gaertnerhof Bienenbuettel’, a declarat pentru Neue Osnabruecker Zeitung că nu foloseşte îngrăşăminte de origine animală pentru cultivarea germenilor de fasole şi că nicăieri în ferma sa nu s-ar găsi animale.

Oficialii germani au anunţat încă de duminică că germenii de fasole ar putea fi la originea declanşării epidemiei de E. coli care s-a soldat cu 22 de morţi şi peste 2.200 de îmbolnăviri în întreaga Europă. Ferma a fost închisă, produsele retrase, iar rezultatele oficiale ale analizelor efectuate ar urma să fie obţinute luni.

‘Nu pot înţelege cum procesul de producţie pe care l-am dezvoltat aici şi acuzaţiile care ni se aduc pot merge împreună. Germenii pentru salată sunt crescuţi doar din seminţe şi apă şi nu sunt trataţi deloc cu îngrăşăminte. Nu se folosesc îngrăşăminte de origine animală nici în alte zone ale fermei’, a mai spus Verbeck.

Potrivit Reuters, niciun membru al conducerii fermei nu a dorit luni să discute cu presa venită în oraşul de circa 6.600 de locuitori, situat la circa 70 km sud de Hamburg.