/Coliziune intre un planor si un avion in Austria: patru morti

Coliziune intre un planor si un avion in Austria: patru morti

Patru persoane – un cuplu austriac şi unul german – şi-au pierdut viaţa duminică, în Austria, când aparatele pe care le pilotau – un planor şi un mic avion – au intrat în coliziune la Zell-am-See, în apropiere de Salzburg, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

În timp ce planorul de tip Dimona şi avionul de tip Cessna – ambele înmatriculate în Germania – se pregăteau să aterizeze, ele s-au ciocnit în circumstanţe încă nedeterminate la o altitudine de circa 20 m şi s-au zdrobit de sol, la doar 500 m de pista micului aeroport local, a precizat comandantul pompierilor din Zell-am-See, Gerhard Blassnigg.

Trei dintre persoanele implicate în accident au fost ucise pe loc, iar a patra, în stare gravă, a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Salzburg, unde a sucombat puţin mai târziu, în cursul serii.

Micul avion venea din Innsbruck, capitala Tirolului austriac, la bordul său aflându-se un cuplu de tirolezi (de 31 şi, respectiv, 30 de ani), în timp ce planorul venea din Bavaria, având la bord un cuplu german, ambii soţi fiind în vârstă de 57 de ani, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Parchetul din Salzburg a ordonat autopsierea corpurilor celor patru victime.

Micul aeroport din Zell-am-See este declarat ‘liber’ şi ‘nu necesită autorizaţie de aterizare’, a precizat purtătorul de cuvânt al aeroportului, adăugând că ‘vremea era frumoasă, iar vizibilitatea excelentă’.