/Colecta de fonduri in Italia pentru instruirea specialistilor in chirurgia cardiaca pediatrica de la Targu Mures

Colecta de fonduri in Italia pentru instruirea specialistilor in chirurgia cardiaca pediatrica de la Targu Mures

Şapte membri ai Asociaţiei “Oameni pe motociclete” din Italia au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au iniţiat în ţara de origine o campanie de strângere de fonduri pentru instruirea specialiştilor în chirurgia cardiacă pediatrică de la Târgu Mureş.
“În Italia se vorbeşte despre acest centru deosebit de important din România şi am adus mesajul de solidaritate şi cel de specializare a personalului medical în Italia. Suntem un grup de motociclişti care am iniţiat acest proiect şi suntem în legătură cu “Bambini cardiopatici nel mondo” (Copiii cardiopatici din lume). Pe parcursul derulării acestui proiect fondurile care vor fi adunate vor fi dirijate către specializarea personalului medical”, a afirmat Roberto Adami, preşedintele Asociaţiei “Oameni pe motociclete”.


Potrivit acestuia, membrii asociaţiei au început din ianuarie să adune bani pentru acest proiect, au contactat numeroase întreprinderi, oameni de afaceri, iar în continuare vor iniţia tot felul de acţiuni umanitare prin care se vor aduna fonduri.
“Suntem o asociaţie non-profit, o facem din plăcere. Ei (membrii asociaţiei – n.r.) sunt oameni de afaceri, comercianţi, întreprinzători. Unica pasiune: motociclismul şi solidaritatea”, a susţinut Roberto Adami, care a precizat că grupul va parcurge în final 4.000 de kilometri, după care se va întoarce în Italia prin Ungaria şi Austria.
Dr. Horaţiu Suciu, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din Târgu Mureş, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că iniţiativa motocicliştilor italieni este o acţiune de solidaritate cu activitatea care se desfăşoară în unica secţie de acest gen din ţară.
“Ei au auzit de performanţa care se face aici şi acesta este motivul pentru care au dorit să dea un semnal în acest sens. Sloganul lor este ‘Dacă te pui pe motor, poţi să ajuţi’, iar ideea este că vor să demonstreze că motocicliştii pot să facă lucruri importante atât din punct de vedere al solidarităţii, cât şi al carităţii. Acţiunea lor se va concretiza în fonduri, nu se va opri la o singură acţiune proiectul, iar aceste fonduri se vor concretiza în susţinerea unor medici şi asistente care să meargă în regiunea Veneto pentru a se instrui. Această instruire este mult mai importantă decât alte fonduri”, a subliniat dr. Suciu.
Doctorul a precizat că italienii vor asigura, pe lângă instruirea cadrelor, şi cazare, masă şi burse.
“E nevoie întotdeauna de instruire, cu atât mai mult în medicină. Rolul nostru este măcar de a menţine la acest trend al cunoştinţelor pe care le dobândesc alţii. Sunt 7 motociclişti care au parcurs peste 2.000 de km – Croaţia, Slovenia, Bosnia, Serbia – şi au venit pe o vreme nu prea favorabilă şi au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au găsit aici”, a mai spus dr. Horaţiu Suciu.