/CNMT il sustine pe Levente Vass, unul din candidatii UDMR la Primaria Targu Mures

CNMT il sustine pe Levente Vass, unul din candidatii UDMR la Primaria Targu Mures

Liderul Centrului Democraţiei al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) din Târgu Mureş, Istvan Jakab, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia îl susţine pe Levente Vass, consilier al ministrului Sănătăţii, unul din candidaţii propuşi de UDMR la Primăria Târgu Mureş.
‘Noi considerăm că cel mai bun candidat pentru scaunul de primar al Târgu Mureşului este Levente Vass. Credem că e singura persoană care poate întruni atât susţinerea UDMR, CNMT, cât şi pe cea a PCM (Partidul Civic Maghiar – n.r.).

Cu dânsul putem schimba conducerea oraşului – ce se întâmplă acum nu e benefic. Nu toţi cei enumeraţi (de UDMR – n.r.) pot avea susţinerea altor formaţiuni. Dl. Vass e tânăr, a dovedit ca director de spital că e un bun manager, apreciat de toţi medicii, maghiari şi români deopotrivă. Are calităţi de lider, le-a dovedit şi în sfera civilă’, a precizat Jakab.
Acesta a spus că în cadrul CNMT s-a discutat susţinerea lui Vass, precizând că propunerea de susţinere a unui candidat comun de către maghiari, în persoana fostului internaţional Ladislau Boloni ‘a picat’.
Vicepreşedintele PCM, Istvan Kiss, a precizat, la rândul său, că de la Ladislau Boloni nu a venit niciun răspuns, că s-ar putea renunţa la această idee, însă orice nouă propunere trebuie discutată între cele trei organizaţii – UDMR, PCM, CNMT.
‘CNMT poate să-l susţină pe domnul Vass, dar cel puţin o consultare s-ar fi impus. Vom vedea dacă acceptăm această candidatură ori apare alt candidat. PCM n-a luat nicio hotărâre de a susţine un candidat sau altul’, a precizat Kiss.
Liderul UDMR Târgu Mureş, dr. Benedek Istvan, a precizat că Uniunea are cel puţin trei variante de candidaţi şi că până la sfârşitul lunii septembrie se va decide asupra unuia dintre ei.
Printre propunerile de candidaţi ai UDMR pentru Primăria Târgu Mureş se regăsesc, alături de Levente Vass, viceprimarul Sandor Csegzi şi directorul Agenţiei Naţionale ‘Apele Române’, David Csaba.