/Cluj: Zeci de cutii cu medicamente retrase dintr-o farmacie, din cauza expirarii termenului de valabilitate

Cluj: Zeci de cutii cu medicamente retrase dintr-o farmacie, din cauza expirarii termenului de valabilitate

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au ridicat miercuri zeci de cutii cu medicamente şi vitamine dintr-o farmacie, aflată chiar în centrul municipiului Cluj – Napoca.
Verificarea a avut loc după ce un cetăţean a depus la sediul CJPC o plângere potrivit căreia a cumpărat o cutie cu vitamina C al cărei termen de valabilitate expira în luna ianuarie a acestui an.
Potrivit şefului CJPC, Mircea Radu, după efectuarea controlului, inspectorii au mai găsit şi alte produse expirate, puse în vânzare.


”În urma controlului am mai descoperit şi alte cutii din acelaşi produs, vitamina C, expirate din august 2010, dar şi cutii cu amoxicilină expirate în vara anului trecut, precum şi pansamente expirate în martie 2011 şi suplimente nutritive, care aveau termen de valabilitate până în februarie 2011”, a declarat, miercuri, Mircea Radu, după efectuarea controlului.
El a precizat că toate produsele farmaceutice au fost retrase de la vânzare. Mircea Radu a explicat că sancţiunea va fi dată săptămâna viitoare şi că amenda ar putea urca până la 20.000 de lei.