/Cluj: Politistii l-au prins pe barbatul care a injunghiat un brancardier chiar in spital

Cluj: Politistii l-au prins pe barbatul care a injunghiat un brancardier chiar in spital

Bărbatul care a înjunghiat, marţi, un brancardier chiar în holul Unităţii de Primire a Urgenţelor I din Cluj-Napoca a fost prins de poliţişti, în zona în care se află cele mai importante clinici din oraş.
Florin Marius David, cunoscut sub bunele de Gore, a dispărut, marţi dimineaţă, în jurul orei 5,30, imediat după ce l-a lovit pe un brancardier în torace şi în braţul stâng cu un cuţit.


Potrivit şefului Poliţiei Cluj, Marcel Bonţidean, Gore s-a adresat de mai multe ori, în ultima vreme, medicilor de la UPU, iar luni seară a mers din nou la spital pentru a se plânge de dureri abdominale şi de lipsa poftei de mâncare. Bărbatul a fost condus către un pat pentru a i se administra o perfuzie, iar timp de câteva ore a stat liniştit.
“În jurul orei 5,30, acesta a devenit recalcitrant şi a avut un comportament agresiv faţă de un brancardier, pe care l-a rănit cu o armă albă, după care a fugit într-o direcţie necunoscută”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Alma Brehariu.
La rândul său, şeful UPU Cluj, Dorin Mureşan, a declarat că Gore ar fi putut avea cuţitul ascuns sub tricou. De asemenea, conducerea spitalului ar putea lua decizia, în urma acestui incident, de a institui paza în UPU, deoarece atât personalul medical, cât şi pacienţii se tem că asemenea acţiuni s-ar putea repeta.
Brancardierul, un tânăr în vârsta de 33 de ani, a fost operat imediat după incident, iar starea sa de sănătate se află în afara oricărui pericol.
În prezent, pe numele lui Florin Marius David au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, cercetările urmând să fie continuate de Parchetul Tribunalul Cluj.
De-a lungul ultimilor 15 ani, Gore a fost cercetat şi condamnat pentru mai multe infracţiuni comise cu violenţă şi a executat mai mulţi ani de închisoare. În urmă cu câteva luni, el a fost chiar internat la un spital de psihiatrie.