/Cluj: Fundatia `Habitat` si 75 de voluntari construiesc o casa pentru o familie saraca

Cluj: Fundatia `Habitat` si 75 de voluntari construiesc o casa pentru o familie saraca

Câteva zeci de angajaţi ai unei firme de distribuţie a medicamentelor s-au oferit voluntari pentru a construi o casă pentru o familie din Cluj, prin programul fundaţiei ”Habitat pentru Umanitate”.
Cei 75 de voluntari vor lucra, timp de două săptămâni, în comuna clujeană Câmpeneşti, la construirea unei case pentru un cuplu care are o fetiţă de câteva luni. Familia locuieşte momentan în comuna Apahida, alături de alte trei familii, într-o casă cu trei camere, care însă are găuri în tavan şi pereţi plini de igrasie. Baia şi bucătăria sunt împărţite de opt persoane.


‘Sperăm că vom scăpa de camera plină de igrasie, care îi face rău micuţei noastre de nici măcar un an. Sperăm că vom scăpa de discuţiile şi neplăcerile interminabile care apar din cauza aglomeraţiei din casă’, a spus Silviu Băbeanu, tânărul de 26 de ani, care va fi, alături de soţia sa, beneficiarul proiectului.
Familia a intrat anul trecut în programul de construcţii al Habitat pentru Umanitate Cluj şi s-a implicat în construcţia de case pentru alte familii defavorizate din judeţ. Soţii Băbeanu au lucrat până acum pe şantierele Habitat pentru Umanitate iar acum vor beneficia şi ei de acest program.
‘Ne dorim ca împreună cu Habitat să-i putem oferi fetiţei noastre, Cătălina, o locuinţă decentă, în care să aibă colţul ei cu jucării, o curte în care să se joace şi fără să fie forţată să asiste la neplăcerile traiului la comun cu alte persoane. Abia aşteptăm să fim alături de voluntari pe şantier şi să lucrăm la construcţia casei noastre’, a spus şi Roxana Băbeanu.