/Cluj: Expozitie cu animale din fructe

Cluj: Expozitie cu animale din fructe

O expoziţie inedită, de figurine sculptate în fructe, a fost realizată de elevi de la Şcoala specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/ Integrată din Cluj-Napoca.
“Am avut până acum sesiuni de gătit, vizite la fast-food-uri pentru a compara alimentele, iar pentru a cunoaşte îndeaproape alimentele sănătoase am înfiinţat o grădină organică”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, profesoara Carolina Stanciu, coordonator al proiectului.
Copiii au asamblat oiţe din conopidă, o maimuţă din ananas, cu mâini făcute din două banane, o omidă compusă din zece ridichii, un cap de pisică dintr-o portocală.


Expoziţia-concurs a fost organizată în cadrul programului Comenius cu scopul de a li se explica elevilor, într-o manieră veselă, care este importanţa unei alimentaţii sănătoase.
Pentru că era necesar să-şi demonstreze şi calităţile culinare, copiii au copt fursecuri în formă de lună, brăduţi sau inimioare.
Evenimentul face parte dintr-un proiect culinar internaţional la care au aderat zece şcoli din opt ţări europene ce derulează programe de educaţie culinară.
Elevii celor zece şcoli fac schimb de reţete tradiţionale şi învaţă să pună murături sau să facă prăjituri.
Programul presupune şi editarea unei cărţi de bucate cu mâncăruri din bucătăria celor opt ţări.