/Cluj: Consilierii judeteni si municipali ai PDL pregatesc o strategie comuna pe sanatate

Cluj: Consilierii judeteni si municipali ai PDL pregatesc o strategie comuna pe sanatate

Membrii PDL din Consiliul Judeţean Cluj şi din Consiliul Local Cluj-Napoca demarează o acţiune comună care să aibă ca finalitate gestionarea mai bună a fondurilor şi resurselor materiale destinate sectorului medical.
Consilierul judeţean al PDL Ovidiu Turdean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va fi elaborat un document prin care iniţiatorii urmăresc eliminarea disfuncţionalităţilor existente în domeniul sănătăţii.
”În susţinerea şi completarea politicilor guvernamentale privind reforma în sănătate, adoptate recent de actualul guvern, grupurile reunite de consilieri ai PDL, atât la nivel de judeţ, cât şi la nivelul municipiului Cluj-Napoca, vor elabora un document prin care noi sperăm ca administraţiile să poată gestiona corect şi coerent tot ceea ce înseamnă politică de sănătate la nivelul judeţului Cluj”, a afirmat Ovidiu Turdean.


Consilierul judeţean democrat-liberal a adăugat că documentul va conţine informaţii referitoare la toate aspectele care ţin de domeniul sănătăţii.
”Mă refer în primul rând la o centralizare a tuturor informaţiilor legate de politica de sănătate din judeţul Cluj, însemnând cabinete medicale, unităţi spitaliceşti, investiţii efectuate sau în curs de derulare, finanţări şi cofinanţări alocate de la bugetele locale, în aşa fel încât spre finele anului şi cu precădere bugetul anului 2012 să ne asigure o alocare coerentă şi echilibrată a resurselor în sănătate, pentru a nu mai avea niciun fel de disfuncţionalitate în ceea ce priveşte actul medical în Cluj”, a precizat democrat-liberalul.