/Cluj: Bloggerii clujeni vor sa gateasca o frigaruie de 100 de metri

Cluj: Bloggerii clujeni vor sa gateasca o frigaruie de 100 de metri

Bloggerii clujeni vor să gătească, la prima ediţie a festivalului Zilele Clujului, o frigăruie de o sută de metri lungime.
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, “bucătarul” principal va fi bloggerul culinar Adrian Hădean, care a decis ca frigăruia să le fie oferită clujenilor care participă la festival pentru o donaţie modică, iar banii adunaţi să fie oferiţi unei asociaţii care se ocupă de tinerii ce suferă de insuficienţă renală.
“Această boală cumplită nu iartă şi, din păcate, mulţi dintre copiii care suferă de insuficienţă renală cronică se îndreaptă spre un destin nemilos, care nu le permite să ajungă la vârsta maturităţii. A merge la mare este pentru aceşti tineri un vis, iar condiţiile speciale pe care le impune necesitatea de a face zilnic dializă transformă un lucru banal pentru noi într-un vis greu de îndeplinit”, susţine Adrian Hădean.


Banii strânşi vor fi donaţi Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie “Claudia Safta”, pentru ca un grup de 35 de persoane, cu vârste între 7 şi 25 de ani, care fac dializă de trei ori pe săptămână, să beneficieze de o vacanţă la mare.
În timpul vacanţei aparatul de dializă va fi şi el transportat, ceea ce creşte costurile. Pentru a fi pus în practică, acest proiect necesită suma de 50.000 de lei, care include şi biletele de avion pentru copii şi tineri, deoarece aceştia nu suportă transportul rutier pe distanţe mari.
“Gestul bloggerilor clujeni este unul remarcabil. Este pentru prima dată când o comunitate atât de diversă se alătură cu atât de mult entuziasm asociaţiei noastre în dorinţa de a aduce bucurie şi speranţă şi un pic de sare lângă gustul amar continuu pe care îl simt zilnic aceşti copii”, a afirmat directorul asociaţiei, Emanuel Ungureanu.
Frigăruia va fi prăjină pe un cuptor lung de peste 100 de metri. “Este un record unic în lume şi chiar dacă nu am solicitat organizaţiilor internaţionale omologarea lui, clujenii care vor fi alături de noi, pe 28 mai, vor putea fi mândri să deguste un preparat delicios, realizat în condiţii unice în lume”, a explicat Adrian Hădean.
Festivalul Zilele Clujului se va desfăşura în perioada 27 mai – 3 iunie.