/Clinica vieneza AKH, victima unei serii de furturi

Clinica vieneza AKH, victima unei serii de furturi

Pantofi pentru sălile de operaţie, truse de prim-ajutor, monitoare de diagnostic, bani şi bijuterii de la pacienţi dispar în mod misterios din clinica vieneză AKH, fără ca autorii acestor furturi să fie depistaţi, scrie cotidianul Krone Zeitung, în ediţia de luni.

Departamentul de securitate al celei mai mari clinici din Austria i-a avertizat pe toţi angajaţii că furturile şi actele de vandalism provoacă “pagube semnificative”. Această “epidemie” a fost favorizată de “înghesuiala de la uşi”, se afirmă în scrisoarea de avertizare care îi atenţionează pe angajaţi că în special “secţiile sensibile” au fost accesibile fără vreun control.

AKH vrea să prevină viitoare serii de furturi prin afişe precum “Nu lăsaţi ferestrele deschide în cursul nopţii” sau “Atenţie mărită în locurile de vizitare”, despre care e greu e crezut că îi vor alunga pe hoţi. O decizie recentă prevede obligativitatea unor încuietori la uşi.

Între timp, nimic nu mai este lăsat liber la îndemână. “Monitoarele au fost deja legate cu lanţuri, şi cu toate acestea au fost furate. Truse de prim ajutor au fost furate şi, din nefericire, nu au fost înlocuite””, a declarat un angajat, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Aparate cu ultrasunete au dispărut şi ele fără urmă din celebra clinică, mai scrie Krone Zeitung.