/Cladirile din Iasi vor fi iluminate in albastru pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Cladirile din Iasi vor fi iluminate in albastru pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Cele mai importante clădiri din Iaşi vor fi iluminate în albastru vineri, în cadrul campaniei “Light it up blue”, lansată pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.
La iniţiativa creatoarei de modă Cristina Nichita, clădiri importante din Iaşi, precum cele ale Primăriei Municipiului Iaşi, Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” şi Universităţii Petre Andrei vor fi iluminate vineri, de la ora 20,00 în albastru.


“Iniţiativa face parte dintr-o acţiune internaţionala de folosire a culorii albastru în încercarea de a atrage atenţia asupra autismului. Clădiri importante din America de Nord şi din lume – inclusiv Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada, îşi vor aprinde luminile albastre pentru conştientizarea autismului şi pentru a atrage atenţia asupra zilei de 2 aprilie şi a importanţei ei”, a declarat creatoarea de modă Cristina Nichita, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi.
Premiată de revista Avantaje cu titlul Femeia Anului 2010 pentru Implicare şi Responsabilizare Socială, ea insăşi mamă a unui copil cu autism, Cristina Nichita continuă cu dăruire să se implice în problematica copiilor cu autism din comunitatea ieşeană, în încercarea de a schimba statutul acestor copii şi de a învinge ignoranţa semenilor.
Special pentru evenimentul “Arată că-ţi pasă” organizat vineri seara de către Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) la Iaşi, creatoarea de modă a pregătit şi o colecţie denumită simbolic “Light it uo blue”, banii obţinuţi din vânzarea acesteia urmând a fi donaţi filialei ieşene a asociaţiei pentru amenajarea Centrului de Zi pentru Autişti din Iaşi.