/CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea retetelor

CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea retetelor

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
Preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că instituţia este în urmă cu plăţile pentru lunile iunie şi iulie din 2010, dar acestea vor fi achitate până la sfârşitul lunii mai, pentru a fi la zi.


“Am achitat banii pentru luna mai a anului trecut şi suntem în urmă cu cei pe lunile iunie şi iulie, peste 7 milioane lei. Vrem să îi achităm şi pe aceştia ca să ajungem la zi cu plăţile, adică să avem o vechime de până la 90 de zile pentru medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate şi 180 de zile pentru cele compensate şi gratuite”, a spus Gheorghe Cocină.
Acesta a mai menţionat că nu există probleme cu plata banilor pentru medicamente, programe naţionale, laboratoare de analize şi unităţi spitaliceşti din judeţ, fiind asigurate fondurile la bugetul instituţiei pentru perioada următoare.
“Pentru lunile mai şi aprilie avem un buget de 2,9 milioane lei pentru medicamente, iar pentru laboratoarele de analize din judeţ avem alocaţi circa 200.000 lei lunar, suntem cu plăţile la zi în acest sector. De asemenea, pentru programul naţional de oncologie avem un buget de 5,1 milioane lei, pentru tratamentul post-transplant 1,1 milioane lei, iar pentru diabetul zaharat de tip I şi II avem alocaţi 2,5 milioane lei. Pentru spitale vom acorda câte 7,3 milioane lei în lunile aprilie şi mai”, a mai spus preşedintele CJAS Gorj.