/CJ Brasov adreseaza un memoriu Guvernului si ministerelor Sanatatii si Muncii

CJ Brasov adreseaza un memoriu Guvernului si ministerelor Sanatatii si Muncii

Consiliul Judeţean Braşov va înainta miercuri un memoriu Guvernului şi ministerelor Sănătăţii şi Muncii prin care solicită acordul pentru preluarea echipamentului medical din proprietatea MS aflat în unităţile medicale din Codlea, Săcele şi Victoria, pentru înfiinţarea unor secţii externe spitalelor aflate în subordinea CJ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului, Aristotel Căncescu.
“Vă solicităm extinderea contractului între aceste unităţi medicale din subordinea Consiliului Judeţean şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Prin aceasta vom putea asigura servicii medicale de urgenţă şi de specialitate pentru cetăţenii localităţilor din arealul Codlea, Săcele şi Victoria.

O altă motivaţie care ne determină să facem acest lucru este intenţia mai multor societăţi comerciale de a transforma aceste unităţi sanitare bine dotate în aşa-zise spitale private. Suntem de acord că trebuie să existe practica privată în medicină, dar nu în condiţiile concurenţei neloiale”, se arată în memoriul Consiliului Judeţean Braşov.
Potrivit documentului, unităţi medicale precum Spitalul de Obstretică şi Ginecologie “dr. I. A. Sbârcea”, Spitalul de Oncologie, Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalul “Mârzescu”, toate din municipiul Braşov, aflate în subordinea CJ, funcţionează în clădiri vechi care, în faza iniţială, erau destinate altui scop decât cel de asistenţă medicală.
“În aceste condiţii nu se pot întreprinde acţiunile de modernizare a acestor spitale, în lipsa spaţiului suficient şi ţinând cont de imposibilitatea intervenţiei asupra structurii, potrivit normativelor în vigoare. În acest sens dorim externalizarea unor secţii ale acestor spitale, precum şi ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, aflat de asemenea în subordinea Consiliului Judeţean”, se arată în memoriul trimis la Guvern şi la Ministerele Sănătăţii şi Muncii.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, susţine că fără modernizarea acestor unităţi medicale nu se mai pot asigura condiţiile de spitalizare impuse de normativele în vigoare.