/Circa 60 de persoane ranite, la castingul pentru emisiunea `Germania in cautare de talente`

Circa 60 de persoane ranite, la castingul pentru emisiunea `Germania in cautare de talente`

Cel puţin 60 de persoane au fost rănite într-o busculadă formată în timpul castingului la populara emisiune ‘Germania în căutare de talente’, în oraşul german Oberhausen (landul Renania de Nord-Westfalia), relatează luni media de la Berlin, monitorizată de Deutsche Welle.

Incidentul s-a întâmplat într-un centru comercial, unde se adunaseră câteva mii de persoane în căutare de glorie şi celebritate.

La un moment dat, mulţimea a rupt îngrădirea şi s-a instalat panica. Persoanele rănite, dintre care multe cu fracturi, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de urgenţă, viaţa lor nefiind în pericol, potrivit medicilor.

Un incident similar s-a produs în vara anului 2010, la un festival de muzică electronică la Duisburg din acelaşi land. Însă atunci lucrurile au luat o turnură tragică: 19 persoane au decedat, iar cel puţin 304 au fost rănite. Localul care urma să fie gazda concertului – incinta unei foste staţii feroviare – era prevăzut pentru maximum 350.000 de persoane, în sală se adunaseră însă 1,4 milioane de oameni.