/Cinci urmariti penal prinsi si record de chiriasi ilegali evacuati din sectorul 2

Cinci urmariti penal prinsi si record de chiriasi ilegali evacuati din sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a intervenit, joi dimineaţă, pentru evacuarea unor chiriaşi clandestini care ocupau abuziv un adevărat conac boieresc situat în şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 4, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 2.
În urma intervenţiei au fost evacuate 82 de persoane, din care cinci erau urmăriţi local pentru comiterea de infracţiuni şi 48 de copii – cel mai mic având doar 2 luni, iar un altul, de aproximativ 10 ani, cu probleme grave de handicap.
Branşaţi ilegal la reţeaua de energie electrică, cu numeroase antene parabolice instalate pentru televizoarele luxoase de plasmă de care dispuneau, printre gunoaie şi mizerii la tot pasul, într-un miros greu de suportat, chiriaşii clandestini transformaseră impresionanta vilă într-o groapă de gunoi, spre disperarea şi groaza vecinilor din cartierul Floreasca.

Numărul mare de aparatură electronică de valoare găsită în casă, precum şi două scutere i-au determinat pe poliţiştii locali ai Primăriei Sectorului 2 să extindă verificările pentru stabilirea provenienţei acestora, existând indicii că au fost furate.
Clădirea în care se adăposteau cele 82 de persoane aparţine domeniului public al statului şi se află în administrarea Ministerului Sănătăţii – Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, fiind abandonată.
În urma verificărilor Primăriei Sectorului 2, în clădirea ocupată abuziv locuiau clandestin persoane din diverse sectoare ale Capitalei şi, în cea mai mare majoritate din comune ale judeţelor Ialomiţa, Braşov, Teleorman şi Călăraşi.
Cele 5 persoane date în urmărire au fost predate organelor de cercetare pentru continuarea măsurilor ce se impun în asemenea situaţii. Clădirea a fost închisă de către Primăria Sectorului 2 pentru a nu permite celor evacuaţi să se întoarcă sau altor persoane să mai domicilieze în ea.
Persoanele majore şi copii acestora care aveau în acte ultimul domiciliu în sectorul 2 au fost informate despre posibilitatea de a beneficia de sprijin din partea Primăriei Sectorului 2, respectiv copii să fie preluaţi în sistemul de protecţie al copilului, iar adulţii îndrumaţi către Adăpostul de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ al administraţiei publice locale a sectorului 2.
Persoanele cu ultimul domiciliu în acte în alte sectoare ale Capitalei sau în alte localităţi ale ţării au fost îndrumate către primăriile de unde provin pentru ca aceste instituţii să se implice în sprijinirea acestora.
Numărul mare de case abandonate de proprietari şi ocupate abuziv de diverse persoane care alimentează fauna infracţională a Capitalei l-au determinat pe edilul sectorului 2 să identifice o soluţie pentru eradicarea acestui fenomen, precum şi pentru a veni în sprijinul celor lipsiţi de locuinţe.
Potrivit comunicatului, primarul Neculai Onţanu doreşte un proiect de lege prin care imobilele abandonate de proprietari care sunt utilizate de infractori sau în sprijinul săvârşirii unor fapte infracţionale să fie preluate prin hotărâri de instanţe de către primării pentru a fi puse la dispoziţia persoanelor fără locuinţe.