/Ciclism: 26 de persoane, intre care 7 britanici, arestate in Spania, intr-o operatie antidoping

Ciclism: 26 de persoane, intre care 7 britanici, arestate in Spania, intr-o operatie antidoping

În cadrul unei operaţiuni desfăşurate în Spania contra unei reţele de substanţe dopante şi medicamente falsificate au fost arestate 26 de persoane, între care directorul unui club de ciclism şi 7 britanici, a anunţat poliţia spaniolă într-un comunicat.
Este vorba de “cea mai mare organizaţie internaţională care acţionează în Spania pentru traficul ilegal de medicamente, hormoni de creştere şi substanţe dopante”, potrivit poliţiei, care a arătat că a sechestrat 700.000 doze de produse farmaceutice ilegale şi 10.000 de fiole de hormoni de creştere.
Arestările au fost operate la Madrid, în Andaluzia (sud) şi în estul Spaniei.


“Directorul general al unei echipe cicliste de veterani cunoscută, care numără în rândurile ei foşti campioni mondiali şi ai Europei” a fost arestat “în momentul în care primea o importantă canditate de epoetină alpha, o substanţă cunoscută sub numele de EPO”. Pe de altă parte, în timpul a 2 percheziţii “a fost capturată o importantă cantitate de produse dopante şi anabolizante”, a precizat, de asemenea, poliţia.
A fost, totodată, dezmembrat un laborator în care este fabricată şi condiţionată producţia de hormoni de creştere (HGH şi HGC), în vederea comercializării pe internet.
În fine, reţeaua se dedica “traficului internaţional de medicamente falsificate, în principal destinate să combată disfuncţionalităţile de erecţie”.