/China: Seropozitivii discriminti in spitalele din China (OIM)

China: Seropozitivii discriminti in spitalele din China (OIM)

Purtătorii virusului HIV nu sunt acceptaţi în spitalele din China, a indicat miercuri o agenţie a ONU, subliniind prezenţa continuă a acţiunilor discriminatorii din această ţară, în ciuda progresului economic înregistrat, potrivit AFP.
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a ajuns la această concluzie după ce a intervievat o sută de persoane bolnave de SIDA şi directorii a douăzeci de spitale din China.
Un chinez în vârstă de 37 de ani, purtător al virusul HIV, a explicat că nu reuşeşte să beneficieze de îngrijire medicală după ce a fost diagnosticat cu o tumoare la stomac.


‘Toţi medicii îmi spuneau că trebuie să fiu operat imediat, dar după ce aflau că sunt seropozitiv, nici un spital nu mai voia să mă interneze. Îmi spuneau să mă internez într-un spital pentru boli infecţioase’, a spus el pentru OIM, principală agenţie a ONU însărcinată cu lupta împotriva SIDA la locul de muncă.
‘Un medic a refuzat să mă opereze spunându-mi că, dacă ceilalţi pacienţi ar afla că un seropozitiv a fost pe masa de operaţii, acest lucru ar afecta reputaţia spitalului’, a continuat el.
Potrivit statisticilor oficiale, în China trăiesc 740.000 de persoane bolnave de SIDA.
În pofida progresului înregistrat în ceea ce priveşte prevenirea bolii, discriminările persistă, semnalează OIM într-un comunicat.
Conştient de această problemă, guvernul chinez îşi doreşte să acţioneze, adaugă OIM, care îndeamnă China să elaboreze reglementări care să garanteze purtătorilor virusului HIV accesul la îngrijire medicală.