/China: Laptele cu nitriti care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intentionat, sustine politia

China: Laptele cu nitriti care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intentionat, sustine politia

Moartea recentă a trei copii şi intoxicarea altor 36 din cauza consumului de lapte contaminat cu nitriţi în nord-vestul Chinei, sunt consecinţa unui gest intenţionat, au anunţat luni anchetatorii evenimentului, prin intermediul agenţiei oficiale Xinhua, transmite EFE.

Cei 39 de copii au manifestat simptome de intoxicare cu nitriţi după ce au consumat lapte provenit de la două ferme din zonă. În urma acestui eveniment, mai multe persoane au fost arestate, a declarat un responsabil al Biroului de siguranţă publică din Pingliang, o localitate din provincia Gansu (nord-vestul ţării).

Până în acest moment, 19 copii au primit permisiunea de a părăsi spitalul, alţi 17 minori rămânând în continuare sub observaţia medicilor. Se speră însă că ei vor putea ieşi din spital în următoarele ore.

Toate victimele au mai puţin de 14 ani, iar cei trei copii care au murit erau bebeluşi cu vârsta de sub 24 de luni (cel mai mic avea doar 36 de zile).

Sectorul de lactate din China se află într-un moment de răscruce, după ce în 2008 şase bebeluşi au murit, iar alţi 300.000 au avut probleme renale după ce au băut lapte contaminat cu melamină, un produs chimic folosit în procesul de control al calităţii.