/Cele doua persoane cu arsuri aduse de la Targu Mures au fost operate

Cele doua persoane cu arsuri aduse de la Targu Mures au fost operate

Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş la Bucureşti au fost operate şi se află la Departamentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, a declarat pentru AGERPRES dr. Stan Vitali, director medical al instituţiei.
Acesta a precizat că bărbatul şi femeia au arsuri de căi respiratorii care le pot fi fatale.
Dr. Stan Vitali a spus că femeia, care are arsuri pe o suprafaţă de peste 60% din suprafaţa corpului, la care se adaugă arsurile căilor respiratorii şi vârsta, are şanse minime de supravieţuire.

Bărbatul, care are arsuri pe o suprafaţă mai mică, ar putea avea şanse mai mari dacă se va reuşi stabilizarea arsurilor inhalatorii şi nu va face complicaţii pulmonare.
În prezent ei sunt la reanimare, ventilaţi respirator şi stabilizaţi, a precizat medicul.

Doi adulţi şi un copil au fost transportaţi la SMURD Târgu Mureş după ce locuinţa lor din comuna Băgaciu a explodat, miercuri dimineaţă, deflagraţia fiind generată de scăpări de gaze, potrivit E.ON Gaz Distrubuţie.
”Conform investigaţiilor preliminare efectuate de specialiştii E.ON Gaz Distribuţie, explozia s-a produs din cauza unor scăpări de gaze din instalaţia interioară a imobilului, de la un robinet care cel mai probabil a fost acţionat involuntar, fiind generată astfel acumularea gazului în încăpere”, precizează un comunicat de presă dat publicităţii, miercuri, de companie.

Medicul coordonator SMURD Târgu Mureş, Cristian Boeriu, a precizat că în urma exploziei a fost rănit şi un copil, care prezintă arsuri doar la nivelul mâinilor, acesta fiind preluat de Secţia de chirurgie infantilă din Târgu Mureş.