/Cea de-a treia editie a Scolii de Studii Liberale “D.A. Sturdza”

Cea de-a treia editie a Scolii de Studii Liberale “D.A. Sturdza”

Sute de tineri liberali din ţară şi Republica Moldova, dornici să se documenteze despre administraţia publică locală, s-au reunit, la acest sfârşit de săptămână, la Palatul Sturdza din Miclăuşeni, pentru a lua parte la cea de-a treia ediţie a Şcolii de Studii Liberale “D.A. Sturdza”.
La evenimentul organizat de Tineretul Naţional Liberal din Iaşi au fost prezenţi preşedintele PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, colegii săi parlamentari Alina Gorghiu, Cristian Adomniţei, Varujan Vosganian, preşedintele TNL, Florin Alexe, precum şi prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.


“Este foarte important să realizăm că nu suntem veşnici pe pământ şi că în urma noastră trebuie să lăsăm două lucruri: lucruri care rămân, adică ceea ce lăsăm din punct de vedere al construcţiilor legilor şi întreaga noastră activitate, iar, pe de altă parte, în urma noastră trebuie să lăsăm oameni bine pregătiţi care să facă lucruri mai bine decât le facem noi. Clasa politică de azi poate nu a avut şansa de a fi educată aşa cum ar trebui pentru a putea conduce bine România. Mă refer la guvernarea care este începând din 2008. Noi vrem să nu facem această greşeală şi să încercăm să pregătim tineri pentru ca în momentul în care aceştia vor ajunge să ia decizii să o facă în cunoştinţă de cauză”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu.
Senatorul PNL de Iaşi Varujan Vosganian a apreciat că modernizarea şi reformarea clasei politice stă, în primul rând, în procesul de profesionalizare a liberalilor, un rol important revenind tinerilor.
El a susţinut că PNL este partidul care a avut cea mai mare deschidere către tânăra generaţie, evocând în acest sens perioada guvernării din timpul Alianţei D.A..
“Transformarea politicianului cu care ne-am obişnuit în decident înseamnă în acelaşi timp a convinge opinia publică că noi nu vedem politica ca un tertip prin care inculţii o iau înaintea culţilor, incompetenţii înaintea competenţilor şi şmecherii înaintea celor omeneşti. Din acest motiv, PNL a trecut la un proces de profesionalizare, un rol important revenind organizaţiilor de tineret”, a declarat Varujan Vosganian.