/Cazurile de depresie la femeile care avorteaza au crescut cu 380 la suta (La Razon)

Cazurile de depresie la femeile care avorteaza au crescut cu 380 la suta (La Razon)

La un an de la intrarea în vigoare a Legii pentru sănătate sexuală şi reproductivă, care cuprinde şi prevederi referitoare la liberalizarea întreruperii voluntare a sarcinii, cotidianul La Razon scrie că, în ciuda datelor furnizate de Asociaţia clinicilor acreditate pentru avorturi cu privire la scăderea numărului intervenţiilor, adevărul este că în unele comunităţi autonome, nu acesta este cazul. De asemenea, publicaţia atrage atenţia asupra creşterii cazurilor de depresie la femeile care au decis întreruperea sarcinii.

În Las Palmas, scrie cotidianul menţionat, numărul avorturilor a crescut cu peste 20% de la intrarea în vigoare a normei.

Mai mult, potrivit Esperanzei Puente, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei Red Madre, una din consecinţele uitate ale avorturilor este sindromul post-intervenţie. ‘Pentru medici, problema asta nu există. Nu există specialişti care să trateze această dereglare şi în fiecare zi vin la noi tot mai multe femei la care apare (sindromul, n.r.) deodată, la zece sau chiar douăzeci de ani de la întreruperea sarcinii’, spune ea.

Iar cazurile femeilor care suferă de acest sindrom a crescut exponenţial, cu 380%, potrivit datelor Fundaţiei menţionate, după ce aici au venit în 2010 4.000 de femei care au cerut ajutor pentru a trece peste problemele psihologice apărute după avort. Cotidianul La Razon prezintă cazul unei peruane de 22 de ani care regretă că a decis să facă avort şi care ar fi vrut să păstreze copilul, căruia îi dăduse şi un nume.