/Cazuri de hepatita E cauzata de carnatii cu ficat

Cazuri de hepatita E cauzata de carnatii cu ficat

În sudul Franţei, medicii au identificat zece cazuri de hepatită E, boală rară în această ţară, care ar putea fi legate de consumul de cârnaţi cu ficat. Autorităţile sanitare au avertizat populaţia împotriva mai multor produse cu risc potenţial, potrivit site-ului Maxisciences.Autorităţile sanitare au emis o serie de recomandări cu privire la consumul produselor respective. ‘Cele zece cazuri de hepatită E identificate în regiunea Provenţa-Alpi-Coasta de Azur ar putea fi legate de consumul de cârnaţi cu ficat, în stare crudă sau insuficient prăjiţi’, se spune într-un comunicat comun al Direcţiei generale de sănătate şi al celei pentru alimentaţie.

Cele două direcţii recomandă ca aceşti cârnaţi să fie bine prăjiţi înainte de a fi consumaţi, iar persoanele sensibile, precum femeile gravide, cele imunodepresive sau care suferă de afecţiuni ale ficatului, să evite consumul de asemenea produse.

Autorităţile sanitare au alcătuit o listă cu produsele respective, care cuprinde mai multe feluri de cârnaţi proaspeţi sau uscaţi făcuţi din ficat de porc.

În prezent, nu există niciun vaccin împotriva acestei boli, dar în majoritatea cazurilor, hepatita E este o infecţie limitată, iar pacienţii reuşesc să se vindece rapid.