/Casti de protectie in valoare de 12.000 euro pentru pompierii SMURD

Casti de protectie in valoare de 12.000 euro pentru pompierii SMURD

Pompierii care fac parte din structurile SMURD vor primi 175 de căşti gratuit din partea celui mai important furnizor local de echipamente pentru protecţia muncii, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Fundaţia SMURD.
Sponsorizarea asigurată Fundaţiei pentru SMURD este în valoare de 12.000 de euro şi coincide cu aniversarea Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, marcată pe 28 aprilie.
”SMURD este una dintre cele mai active, eficiente şi de încredere entităţi publice din România. Misiunea sa este vitală pentru noi toţi. Însă la fel de vitale sunt şi securitatea şi sănătatea celor care salvează vieţi. Ne bucurăm să putem continua sprijinul acordat Fundaţiei pentru SMURD şi să contribuim la protecţia acelor oameni care asigură prima linie în salvare, asistenţă şi prim ajutor”, a declarat dr. Orlando Szasz, directorul general Renania, compania care a furnizat căştile de protecţie.


La rândul său, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, dr. Raed Arafat, a declarat că prin sprijinul primit ”se va putea îmbunătăţi securitatea intervenţiilor unui anumit număr de pompieri ce execută misiunile SMURD”. El a mulţumit pentru seriozitate şi implicare companiei care ”a ales să susţină activitatea SMURD şi să protejeze vieţile salvatorilor SMURD care intervin în toate situaţiile în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol” .
Căştile de protecţie pentru pompieri oferite asigură o protecţie completă a capului în operaţiuni de salvare, împotriva incendiilor şi a şocurilor mecanice. Echipamentul protejează calota, ceafa şi gâtul, precum şi faţa de temperaturi înalte şi impact mecanic.