/Cartierul in care traim influenteaza sanatatea mentala

Cartierul in care traim influenteaza sanatatea mentala

Cartierul în care trăim joacă un rol important în apariţia şi accentuarea problemelor de sănătate mentală, afirmă specialişti canadieni, citaţi de site-ul passionsante.be.

Experţii au vorbit în cadrul unui colocviu cu tema ‘Sănătate în cartier, sănătate în spirit’, organizat la iniţiativa Institutului universitar de sănătate mentală Douglas (Montreal). Curăţenia şi siguranţa locului, interacţiunile sociale, amenajarea urbană şi apropierea serviciilor de cetăţean constituie tot atâţia factori cu efect pozitiv sau, dimpotrivă, negativ.

‘Persoanele care trăiesc în cartiere cu multă sărăcie, violenţă şi zgomot riscă să fie stresaţi cronic şi să alunece în depresie’, spune Norbert Schmitz, cercetător la Institutul Douglas. ‘Ţinând seama că activitatea fizică este importantă pentru scăderea stresului, faptul că trotuarele nu sunt bune sau că nu există parcuri care să permită practicarea unei forme de mişcare va avea un impact negativ asupra sănătăţii fizice, dar şi mentale’, adaugă el.

Un cartier poate fi benefic dacă vecinii se ajută între ei şi dacă există servicii comunitare, de sănătate şi centre de relaxare, încheie site-ul passionsante.be.