/Carnaval in scop caritabil, pentru copiii nevoiasi si cei cu dizabilitati

Carnaval in scop caritabil, pentru copiii nevoiasi si cei cu dizabilitati

Un număr de 650 de elevi din Bucureşti, de 40 de naţionalităţi diferite, vor participa sâmbătă la un carnaval de sfârşit de an şcolar ce are drept scop şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea programelor derulate de Fundaţia Inocenţi pentru copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi.
Potrivit International School of Bucharest, în cadrul evenimentului elevii vor desfăşura atât activităţi civice şi educative, de strângere de fonduri, cât şi întreceri şi activităţi de amuzament.
Pentru a-şi atinge scopurile socio-educative, elevii încearcă să facă rost de bani prin vânzarea şi licitarea diverselor obiecte realizate de ei, cu sprijinul părinţilor şi profesorilor. Vor scoate la vânzare cărţi, obiecte artizanale, desene şi prăjituri.


Cei 650 de elevi sunt români, dar şi de alte naţionalităţi, provenind din ţări ca Franţa, Germania, Italia, Croaţia, Ungaria, Cehia, Rusia, Marea Britanie, SUA, Indonezia, Vietnam, Pakistan, Liban, Irak, Iran, Grecia, Spania, Turcia, Iordania, Nigeria, Polonia, Lituania, Canada, Bulgaria, Serbia, Moldova, Coreea, Siria, Portugalia, China etc.
Ajutaţi de părinţi şi de profesori, elevii de la International School of Bucharest vor strânge fonduri atât în scop caritabil, pentru copiii ajutaţi prin programele Fundaţiei Inocenţi, cât şi în scop educativ, pentru cumpărare de instrumente muzicale necesare orchestrei şcolii.
Astfel, cei care asistă la carnaval vor lua parte, pe bază de tichete valorice (valoarea unui tichet cuprinsă între 1 şi 5 lei), la curse de biciclete pe un traseu cu obstacole, plimbări cu caii, competiţie de tir cu arcul, turneu de tenis de masă, escaladă pe un perete special amenajat, Ebru (pictură pe apă), precum şi la activităţi trăsnite, cum ar fi: Udatul Profesorilor sau Surpriza din Iaurt.
Banii strânşi din tichetele de participare a copiilor, elevilor şi părinţilor la fiecare activitate a carnavalului umanitar vor fi donaţi pentru sprijinirea programelor Fundaţiei Inocenţi şi pentru furnizarea de rechizite copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie-Curie.