/Caras-Severin: Protest pentru mentinerea spitalului din Bocsa

Caras-Severin: Protest pentru mentinerea spitalului din Bocsa

Locuitorii oraşului Bocşa au protestat joi împotriva transformării spitalului din localitate în azil de bătrâni. Aceştia au susţinut că spitalul trebuie să continue să funcţioneze, deoarece oamenii sunt prea săraci pentru a se deplasa la Reşiţa sau la Timişoara, în cazul în care au nevoie de spitalizare.
Protestatarii au adunat circa 600 de semnături şi au elaborat un memoriu, prin care solicită ca spitalul să funcţioneze în continuare, cel puţin ca secţie a Spitalului Judeţean din Reşiţa.


‘Pentru ca spitalul din Bocşa să devină azil de bătrâni, el trebuie modernizat. Are nevoie de mobilier, de investiţii, or, dacă autorităţilor locale le este interzis să facă investiţii, atunci eu din ce bani să cumpăr toate astea? Mai mult, pentru nu ştiu ce program de reprofilare trebuie făcută documentaţia până pe 25 martie. Cine poate să facă aşa repede o documentaţie? Nu ştiu dacă cineva şi gândeşte măsurile dispuse. Oamenii (protestatarii – n.r.) au dreptate’, a declarat primarul oraşului Bocşa, Mirel Patriciu Pascu, prezent la protest.
Locuitorii oraşului Bocşa şi cei din împrejurimi speră ca autorităţile judeţene – prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde – să îi sprijine, iar problema spitalului să fie rezolvată.
Unitatea sanitară din Bocşa funcţionează, de câţiva ani, ca spital de boli cronice.