/Caras-Severin: Elevii invata să manance sanatos

Caras-Severin: Elevii invata să manance sanatos

Şcoala Nr. 7 din Reşiţa a organizat marţi, o acţiune intitulată sugestiv ‘Mănânc sănătos, cresc frumos!’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Cristina Ardeleanu, institutor la această unitate de învăţământ.
Conştienţi de toate problemele apărute în urma unei proaste alimentaţii, cadrele didactice au încercat şi prin intermediul acestei acţiuni să îi înveţe pe copii ce este bine să mănânce şi să bea şi ce nu este bun pentru sănătatea lor.
La manifestarea amintită au fost prezenţi toţi copiii, de la preşcolari, la cei de gimnaziu, care au participat la un concurs de desene, eseuri şi reţete culinare pe tema ‘Mănânc sănătos, cresc frumos!’. Concursul a fost organizat şi coordonat de cadrele didactice Florentina Puşu, Ionuţ Gârtoi, Cristina Ardeleanu şi Elena Dumitru, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 7 din Reşiţa.


Elevii au urmărit prezentări pe tema alimentaţiei sănătoase şi a istoriei alimentaţiei, iar copiilor care au realizat cele mai bune lucrări li s-au înmânat diplome. Cu desenele lor a fost amenajată şi o expoziţie, lucrările premiate urmând a fi publicate într-o broşură intitulată ‘Mănânc sănătos, cresc frumos!’.
Statisticile privind obezitatea la români sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un român din patru este obez, iar fiecare al doilea român are probleme cu greutatea.
O contribuţie majoră la această situaţie o are stilul de viaţă sedentar, dar şi alimentaţia defectuoasă.
Potrivit statisticilor, 25% dintre români sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele în plus.
Unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte îl reprezintă obezitatea la copii, România clasându-se pe locul al treilea în Europa din punct de vedere al numărului de copii obezi.
Ca şi la maturi, sedentarismul, alimentaţia deficitară, bazată pe mâncarea fast-food, dar şi timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului sunt principalele cauze ale obezităţii infantile.
Printre bolile provocate de obezitate se numără hipertensiunea arterială şi diabetul. De asemenea, există un risc crescut de infarct şi pot apărea probleme ale aparatului locomotor sau dureri de spate.